פסים שחורים בטלית קטן

שאלה:

שלום וברכה ותודה מראש
שאלתי: האם יש עניין לפס השחור גם בטלית קטן [אשכנז] ? ומי נוהג כך כיום? ישר כח

תשובה:

שלום וברכה אינני יודע סיבה לחלק בין טלית קטן לטלית גדול אבל למעשה לא כל כך נהגו בזה בטלית קטן. בפרט אלו שאינם לובשים של צמר. בתרומת הדשן מובא שנהג לעשות פס תכלת בסוף טליתו זכר למצות תכלת, ומכאן מנהג האשכנזים לעשות פס שחור. כמבואר במשנה ברורה שם ס”ק טז, אולם החיד”א בברכי יוסף שם הורה שהבגד יהיה כולו לבן על פי סוד, וכך נהגו רבים מהספרדים. כך שיש מקור, אבל ודאי זה לא חיוב ממש, ומי שרוצה ללבוש הכל לבן – רשאי.