לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אחיזת הציצית ונישוקה בקריאת שמע

שאלה:

בתפילת שחרית קוראים עם התפילין- ק"ש. אבי תופס את הציציות ביד ימין ומנשק איתם שצריך -את התפילין יד ותפילין ראש ,לעומת זאת ראיתי אנשים שמחזיקים את הציציות בין הזרת לקמיצה של יד שמאל ומנשקים את התפילין יד וראש באמצעות יד ימין(ללא תפיסה בציציות ביד ימין).רציתי לדעת מה נכון לעשות?תודה

תשובה:

לפי האר"י לפני קריאת שמע לוקחים את כל ארבע הציציות ביד שמאל בין קמיצה לזרת וכנגד הלב, וכשמגיעים לפרשת ויאמר ממשיכים להחזיק ביד שמאל אבל לוקחים את החוטים עצמם ביד ימין ומנשקים בוראים ובלא תתורו, ויש שמנשקים כל פעם שאומרים תיבת ציצית.