שימוש בתנור שהשתמשו בו בחלב נכרי

מהם כללי הכשרות כאשר אני מקפידה על חלב ישראל ולא מקפידים במטבח המשותף על חלב ישראל? האם מותר להשתמש בתנור שנאפתה בו קודם פיצה עם גבינה צהובה וכו'? מה לגבי כלים?

האם מותר לאכול גבינה צהובה שנקנתה במעדניה שידוע עליה שהיא מיוצרת מחלב ישראל, אך היא נקנתה במעדניה ולא בחבילה סגורה?

תשובה:

שלום רב

אפשר להקל לגבי התנור או הכלים, ולסמוך בשעת הדחק על פסקו של הגר"מ פיינשטיין שבשעת הדחק יש להקל בחלב שבא מגוף העומד לפיקוח הרשויות. כך גם לגבי המעדנייה בתנאי שאת יודעת שיש הכשר טוב לגבינה שאת קונה.

בהצלחה