אכילת אבקת חלב נוכרי

שלום רב
יש הרבה עוגיות, שוקו,נוטילה…. ששמים בהם אבקת חלב נוכרי
ובאישור הרבנות הראשית.
מה ענין האישור ? יכולים לאוכלם כי סומכים אנו על אישור הרבנות? האם מותר לאדם חרדי לאוכלם? מה דעת הבית דין על זה?
תודה.

תשובה:

שלום רב

העיקר להלכה שיש להמנע מכל וכל מאכילת חלב נכרי או אבקת חלב נכרי. הרבנות הראשית נסמכת בענין על היתרו הידוע של הגר"מ פיינשטיין שכאשר הרשויות מפקחות על כך שלא יערבו בחלב הפרה חלב אחר ניתן לסמוך על כך בשעת הדחק [בשונה מגבינת עכו"ם שהיא איסור גמור מגזירת חכמים] אולם דבריו נאמרו בזמנים דחוקים מאוד שלא היה בנמצא חלב אחר, ויש ילדים שצריכים יולדות חולים וכדומה, חלילה היום להקל בכך, במיוחד שהצורך קיים רק בממתקים…

מקורות:

ראה כאן עוד תשובות בענין