האם מותר ללבוש ציצית על הגוף ממש?

שמעתי פעם שיש ענין שבטלית קטן יהיה הבגד השני שעל האדם דהיינו הכתונות התחתון ועליו הטלית קטן ואם הוא הולך בטלית קטן על הכתונת לא ילבש כתונת התחתון, האם זה אמת או לא ואם הוא אמת מהו מקורו. [ואם יש ענין לילך בכתונת תחתון אם הולך בהטלית קטן על כתונת] ועוד האם יכול הטלית קטן על גופו (בפרט בימות החמה).

תשובה:

שלום רב

אין איסור על פי דין להניח את הציצית ישר על הגוף, ואף שהמקובלים כתבו להקפיד בכך על פי סוד, אם יש זיעה והדבר קשה אפשר להקל בזה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

כף החיים סי' ח' סק"ג הביא שלדעת האריז"ל יש להקפיד בזה. ובהליכות שלמה ג,יא כתב שאין בזה משום ביזוי מצוה, וכן דעת הגר"ע יוסף זצ"ל. לגבי הבגד הנקרא "גופיה ציצית" ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בלי קשר להלכה, כאשר לובשים טלית צמר ישירות על הגוף – זה מאוד לא נעים ומלכלך את הטלית. גופיה דקה המפרידה בין הטלית לגוף – שומרת על ניקיון הטלית לאורך זמן.