החלפת פתילי הציצית מטלית גדול לטלית קטן

שלום רב
ציציות(פתילים) שהוסרו מטלית גדול חדש האם מותר לשים אותם בטלית קטן(כדי להחליף הפתילים)? האם גם בעניין זה מעלים בקודש ואז יהיה אסור?
תודה

תשובה:

שלום רב

מותר להעביר את חוטי הציצית מטלית גדול לקטן, ויש שהחמיר בזה.

מקורות:

ראה בית יהודה יו"ד סי' כט ששניהם שוים ואין בכך הורדה בקדושה, והובא בארצות החיים, לבושי מרדכי וינקלר מהדו' תליתאה או"ח סי' יא,שו"ת יביע אומר ח"ב סי' א אות ז, ושו"ת רבבות אפרים או"ח ח"ב סי' כ. אמנם, בשו"ת לב חיים ח"א סי' צב כתב שהואיל ועל דרך סוד יש מעלה גדולה יותר לטלית גדול יש בכך הורדה בקדושה, וביביע אומר דחה את דבריו, שהרי מבגד הטלית גדול עצמו מותר לעשות גם בגד של חולין, ואם כן אין בו כל קדושה ולענין תשמיש המצוה ודאי דינם שווה.