משפץ דירתו שם כלים סניטריים שמקום שילדים משחקים ונשברו והזיקו גלגל רכב

שלום לרב, יש אדם שמשפץ דירה והוא שם ברחוב מקום שילדים משחקים וקרוב לודאי שישברו כלים עדינים, כמו אסלה שהניחה שם, ובאמת נשברה וחתיכות היו בכביש וגרם לקרע בצמיג רכב, ועלותו ארבע מאות שקל, האם ניתן לתבוע אותו שהניח במקום כזה דבר שמועד להזיק, ועוד שאין זה חוקי.
תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אי אפשר לחייב אותו על נזקי רכוש, אבל ייתכן שהוא חייב במקרה שאדם או בעל חיים יינזקו, אם אכן היה צפוי שילדים ישברו.

מקורות:

לכאורה דין הכלים הסניטריים כדין בור המתגלגל, שחייב לאחר שנח על נזקי אדם ובהמה ולא על נזקי כלים. עיין רמ"א חו"מ סי' שצ סעיף י ושו"ע סי' תי סעיף כא.