שינוי מקום מחדר לחדר בברכות הנהנין

שלום, אדם שנמצא בסעודת לחם בחדר מסויים, והולך הוא למטבח לשתות מים… האם מותר לו לשתות שם (או לאכול) ואז לחזורלחדרו ולהמשיך בסעודתו.. אוו שהוא צריך דווקא לקחת את המים לחדר ססעודתו ולשתות שם (אני לא שואל אילבא דמרן שאומר שכל יציאה מהחדר הוויא הפסק.. אני יותר רוצה להבין האם יש בעיה לאכול תוך כדי סעודה בחדרים אחרים בבית אליבא ד׳זמנינו אנו, שאדם מרגיש חופשי לצאת מחדר סעודתו כדי להביא עוד דברי מאכל.. האם זה בעיה שהוא גם יאכל ביציאתו..)

תשובה:

שלום רב

אכן נגעת כאן בנקודה חשובה. למרות שהביאור הלכה מביא מחלוקת רחבה בסי' קעח אם שינוי מקום מחדר לחדר נחשב שינוי מקום, נהגו להקל בכך בזמנינו שכך הרגילות שהאוכל במטבח ומביאים ממנו לחדר ולעיתים יוצאים באמצע ארוחה לחדר הילדים לפקח על הענינים וכו'… ולכן כל הבית בכלל כוונתך הראשונה ואין כל בעיה בענין. בפרט בסעודה של לחם שבלאו הכי המנהג בזה גם לספרדים בדיעבד כשיטת הרמ"א ששינוי מקום אינו מהווה הפסק כיון שהם דברים הטעונים ברכה במקומם.