שאל רכב והגיר התקלקל

שלום רב,
שכן נתן לי את האוטו שלו כדי להעביר בקבוקי שתיה שתרמתי לבית כנסת, אני השתמשתי גם לצורך קניה שלי. בדרך חזור ניסיתי לעשות רוורס עם הגיר הידני ולא הצלחתי. לאחר כמה דקות האוטו הפסיק ליסוע.
לטענת המוסך אחרי שפתח את הגיר ניכר שהייתה כאן פעולה לא עדינה עם הגיר, מה שנראה לו שניסו להכניס הילוך בלי ללחוץ קלאץ (עד הסוף) או מעין זה.

סביר להניח שגם פעולה כזו ברכב חדש לא היתה מסתיימת כך ולעובדה שהגיר עשה הרבה ק"מ יש השפעה על זה.
שאלתי את הבעלים ואמר לו שאין לו תערומת ורק שאברר האם מבחינה הלכתית אני אמור לשלם משהו.
אודה לכם מאד על קבלת תשובה בהקדם עדיפות לתשובה עם מקורות.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

יש לחשב כמה שנים (או כמה ק"מ) היה ניתן לנסוע עם הגיר שהיה וכמה שנים או ק"מ השתמשו בו כבר. יש לשלם חלק יחסי מעלות החלפת הגיר, עבור השנים או ק"מ העתידיים שבעל הרכב הפסיד.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 1 עמוד 4.