שלום רב,
האם מותר לחמם דג עם הרבה רוטב (שלא נקרש )
מה שנקרא חריימה, בשבת בבוקר על גבי סיר הפוך שמונח על הפלטה?
אציין שהדג לא מגיע לכדי 'יד סולדת בו'
או שעדיף לחמם בכלי שני או שלישי באמצעות מים חמים?
תשובה:
שלום רב
הואיל והרוטב של הדג עלול להגיע לחום של יד סולדת, אסור להניח אותו שם כדי שלא נכשל חלילה באיסור בישול [כאן שמדובר בהרבה רוטב הכל מודים שיש בכך חשש בישול בשבת] ויש לחמם רק במים חמים בכלי שני כפי שהצעת.
בהצלחה רבה