אורך רצועות תפילין של ראש

שלום לרב המשיב,
בשו"ע סימן כז,יא כותב מרן שרצועות הראש צריכות להגיע עד לטבור (וישנם עוד ראשונים שבסברתם צריכות הרצועות להגיע עד למילה/חזה וכו')
לאחר התבוננות בפסקי האחרונים (בא"ח,ילקוט יוסף,הלכה ברורה) שמתי לב שגם דביריהם סתומים והם לא מבארים (וזו שאלתי:) האם כוונת הראשונים לגבי ציוני המקום (חזה,טבור,מילה) של הרצועות הוא למינימום באורך או שמא שציוני המקום הנ"ל מתייחסים דווקא למקום שבו צריכות קצות הרצועות להגיע (כלומר לדוג': קצה ימין לטבור וקצה שמאלית לחזה וכו) ומה עוד שראיתי שנהגו מקובלים לעטות חגור למתניהם ולשם לשלשל את הרצועות (כמדומני גם הבאח מביא זאת)
אודה לתשובה מהירה.

תשובה:

שלום רב

השיעור הזה הוא שיעור מינימום, אין צורך שיגיעו דוקא לשם, ופוק חזי מאי עמא דבר…