שיעור לברכת אשר יצר / שני נקבים בטלית קטן

שלום,

א.האם כשאני נכנס להתפנות ויוצא ממני ממש קצת נאמר טיפה.
האם גם על זה חייב לברך אשר יצר? האם בזה יש/אין עניין "שיעור"?
ב.
שלום לרב,

שמעתי לפני איזה זמן שהרב הגאון הרב שיינברג (מי-ם) היה לובש 100 ציציות וכולם היו אותו דבר אבל כל אחת היא מצווה אז הוא פשוט רצה לעשות עוד ועוד מצוות..

אז אני החלטתי להוסיף עוד ציצית ואני לובש כיום שני ציציות. בהתחלה לבשתי שתי ציציות זהות אבל אז מישהו ראה אותי במקווה ושאל למה אתה לובש שנים? כדי לצאת לכל השיטות? אז חשבתי על זה והחלפתי אז כיום אני לובש ציצית אחת כמו הספרדים עם מניין 39 וחור אחד וציצית חב"ד עם מניין 39 ושני חורים (לפי הקבלה) האם אני נוהג בסדר? כי אולי לפי המנהג שלי אני חייב ללכת לפי הספרדים ואז אני לובש עוד בגד שמחוייב בציצית ( שניהם צמר) אבל יש בו פתילות לפי חבד ואז יוצא שאני עושה הפוך בכלל ומבטל מצוות ציצית..
??
כמדומני שראיתי שלפי הבא"ח ניתן להטיל ציצית גם כך וגם כך (גם לפי האר"י וגם לפי השו"ע) .
מה עליי לעשות כדי להמשיך ללבוש שתיים??

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

א. אין שיעור, ואפילו על מעט יש לברך, כמובן כשאינך נצרך בעצם לעוד, שאז אין לברך.

ב. גדולי ישראל בכל הדורות לא נהגו בהנהגה זו של הגאון הרב שיינברג, זו היתה הנהגה פרטית שלו, ולואי שהיינו זוכים לקיים את המוטל עלינו כמו שצריך, ואין טעם להוסיף. ומכל מקום לעצם שאלתך, אכן בשני האופנים מקיימים את המצוה כמבואר במשנה ברורה בסי' יא ס"ק לט, אולם לטעמי ראוי לנהוג כמנהגי האבות ואין טעם לעשות באופן אחר.

בהצלחה רבה!