פירות בשנת השמיטה

קבלנו לבית הכנסת תפוחים ותפוזים מאשה שאוספת אותם מחדר האוכל של ההסתדרות. יש שם כשרות רבנות. האם עכשיו בשנת שמיטה ניתן לאוכלם ראוי לציין שאנו מקפידים שלא לאכול התר מכירה.

תשובה:

שלום רב

לגבי התפוזים ניתן להניח מספק שהם עדיין מחנטה של השנה השישית, לגבי התפוחים אינני יודע. בכל מקרה יש לדעת שבפירות יש חששות של ערלה, ותמיד כדאי לצרוך פירות רק מכשרות מהודרת.

בהצלחה