בס״ד
תמיד אני שומרת שש שעות בין בשר לחלב, עוף, וגם רוטב או תבשיל שבושל בו בשר ולא אכלתי מהבשר, תמיד אני שומעת שאין צורך בשמירת שש שעות במקרה שאפילו רק טעמתי מהתבשיל, לכן אשמח לקבל תשובה ולדעת אם יש גם בכך החמרה, תודה.
תשובה:
שלום רב
את צודקת במאה אחוז, גם אחרי טעימת רוטב בשר או תבשיל שהתבשל יחד עם בשר יש להמתין 6 שעות, וזאת, משום שנחלקו ראשונים בטעם חובת ההמתנה, אם הוא משום הבשר שבין השיניים או משום שומניות הבשר הנדבקת לחיך, ולהלכה מחמירים כשתי הדעות כמובא בבית יוסף בסי' פט, שומניות זו קיימת גם באופנים שהזכרנו.
בהצלחה