הנחתי תבנית חלבית רותחת ובתוכה נייר אפיה שעליו פיצה על שיש בשרי. מה דין התבנית הפיצה והשיש? (לא הנחתי ב24 שעות האחרונות על השיש בשרי חם).
שלום רב
אם השיש היה נקי לגמרי התבנית אינה זקוקה להכשרה והפיצה מותרת באכילה. כיון שהוא אינו בן יומו. לגבי השיש עצמו הדין כך: אם הוא היה יבש לחלוטין [נדיר] הוא אינו צריך הכשרה, כיון שמגע יבש בין כלים אינו מבליע ומפליט טעם, אך אם היתה מעט רטיבות בין התבנית לשיש הוא זקוק הכשרה. על הכשרת שיש ראה כאן.