חובת המשכיר לתקן תכולת הדירה שהתקלקלה משימוש סביר

דברים הקיימים בדירה כגון מזגן, ברזים, מנוע חשמלי של תריסים, דלתות – על מי חלה חובת התיקון כאשר הבלאי הוא עקב שימוש סביר?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לפי המנהג, כל עוד שלא סוכם אחרת, המשכיר חייב לשלם.
ישנם דברים שהמשכיר יכול לטעון שהם לא חלק מהשכירות, אלא שלא היה איכפת לו שהשוכר ישתמש בהם. כגון מנוע של תריסים, אם עדיין ניתן לפתוח את התריס באופן ידני והמשכיר לא הדגיש לשוכר שיש מנוע חשמלי. מזגן וברזים הם בודאי חלק מהשכירות.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה.