גילוי זהותו של בעל דירה

שלום,

אני שוכר דירה, שהבעלים שלה, שהוא המשכיר שלי, מכר אותה לאחרונה.

פלוני שאל אותי האם ידוע לי למי ובכמה היא נמכרה, ולאחר שעניתי שאיני יודע, נשאלתי מי הבעלים שלה.

האם מותר לי לגלות זאת? מצד אחד, ישנם הרי אנשים שאינם רוצים שאחרים יידעו שיש בבעלותם נכס כזה או אחר. מצד שני, אפשר בקלות להזמין נסח טאבו ממשרד המשפטים, ובו מפורט שם ות"ז של הבעלים.

יש לציין ש:

א. במקרה שלי, הבעלים רשם את הדירה ע"ש הבת שלו, כך שעיון בנסח הטאבו כפי שהוא, לא בוודאות "יסגיר" את הבעלים

ב. פלוני ששאל אותי, "חושד" במישהו מסוים שהוא מכיר ואף גר בסמיכות אליו, שהדירה שאני שוכר הינה שלו, וייתכן שגם אם אני אשתוק, אותו פלוני פשוט ייגש אליו ישירות, וישאל אותו.

ג. טרם שאלתי את הבעלים האם הוא מסכים, או שיש לו התנגדות, שאני אומר לאנשים שהוא בעל הדירה.

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אתה יכול לומר לו מיהו בעל הדירה, כל עוד שלא התבקשת שלא לומר. שהרי מבדיקת נסח טאבו ניתן להבין מיהו בעל הדירה.