קליית חציל על כיריים

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול האם מותר לשים חציל ישירות על האש על כיריים גז שמבשלים עליהם גם תבשילים חלביים וגם בשריים.

בתודה מראש

תשובה:

כיריים אלו הן בחזקת טרף ואסור עליהן חציל ישירות [מעיקר הדין יכול להיות שכאשר החציל הוא רק על החצובות הן לא טריפה כיון שהן מתלבנות כל הזמן, אולם קשה מאוד לדעת את זה כיון שלא כל החצובה כנגד האש]. יש לעטוף היטב את החצובות בנייר כסף ורק עליו להניח את החציל.