מחבת פרווה שטיגנו בו בשרי

בס"ד
לרב הגאון שלום רב.
מחבת פרווה שטיגנו בו בטעות בשרי, מה דין המאכל? והאם אפשרי להכשיר ת'מחבת שוב לפרווה? תודה

תשובה:

שלום רב

המאכל כמובן נשאר בשרי… לגבי המחבת באופן רגיל ניתן להכשיר אותה על ידי הגעלה, לנקות היטב שלא ישאר כל ליכלווך, להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, להכניס לסיר מים מבעבע על האש שאף הוא לא היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, להמתין מעט להוציא ולרחוץ במי ברז. והוא פרווה. אולם אם מדובר במחבת טפלון ובמקרה שמשתמשים בה רק במעט מאוד שמן רק כדי שלא ידבק, יש סוברים שלא מועילה לה הגעלה, ולא ניתן להחזירה לפרווה, ראה על כך כאן.