כשרות במטבח טרף

שלום רב,

אני מבקש לשאול מה עושים במקרה שבו נכנסתי לדירה (שלא שמרו בה כשרות ) שבה יש שיש אבן קיסר שלא ניתן להכשירו/ או אפילו שיש חברון אולם אני נורא עסוק וייקח לי קצת זמן עד שאמצא את הזמן להכשיר את השיש.

האם ניתן להשתמש בשיש? האם אני צריך לשים הפרדה כלשהי בין השיש לבין הכיריים החשמליים? האם ניתן להניח סירים וכלים קרים על השיש? כיצד להתנהל במטבח?

תודה רבה והמשך שבוע טוב !

תשובה:

שלום רב

על הכשרת שיש אבן קיסר ראה כאן. כל זמן שהשיש לא מוכשר מותר להניח עליו מאכלים קרים בלבד. לגבי הכיריים, אני מניח שאם השיש אינו כשר גם הכיריים אינן כשרות, ואז יש לנקותם היטב, וכל זמן שהם לא מוכשרים יש להניח עליהם סירים רק כאשר הם מנוגבים היטב מלמטה ללא לחות כלל, ואם נופל עליהם דבר מאכל חם, אסור לאוכלו. לא צריך הפרדה בין השיש לכיריים.

בהצלחה רבה!