הוצאתי את הנקניק הבשרי מהלחמניה מהו דין הלחמניה

נקנקיה בלחמניה-
הנקנקיה בתוך הלחמניה הוצאתי את הנקניקיה מהלחם ואכלתי את הלחם ללא הנקנקיה.
אני בשרית?
אם כן מהיכן למדו זאת החכמים, יש הוכחה בפסוקים?

תשובה:

שלום רב,

אם הוצאת את הנקניק הבשרית ואכלת את הלחמניה אכן את בשרית, אלא אם כן אכלת את החלק בלחמניה שלא נגע בנקניק הבשרי.

לגבי שאלתך השניה. התורה אומרת ב3 מקומות "לא תבשל גדי בחלב אמו" דרשו חז"ל אחד איסור הנאה אחד איסור אכילה ואחד איסור בישול. אלו הם איסורים מן התורה. כלומר, בישור בשר (בהמה) עם חלב, הנאה מבישול כזה, וכמובן אכילה של בשר וחלב אפילו ללא בישול. מעבר לזה ישנם הרחקות שחז"ל קבעו, אותם אנו מחוייבים לעשות ככתבם וכלשונם ללא כל יכולת לומר איני זקוק להרחקות כאלה ואחרות.

ואחד מההרחקות שקבעו לנו חז"ל, הוא איסור אכילת עוף עם חלב בדיוק כמו בשר עם חלב. וכן הרחקה של 6 שעות בין אכילת בשר לאכילת חלב.