שאלות שונות מענייני גזל ונזיקין

שלום כבוד הרב
עד היכן מגיע עניין גזל/ נזיקין?
1) מתג אור במדרגות הבניין שתוקעים קיסם כדי שישאר האור דולק ונוצר קצת עיקומים קטנים בפלסטיק כתוצאה מכך האם זה גזל או דבר שאין מקפידים?
2) שולחן מחוץ לבית כנסת במצב ישן שבטעות הפלתי אותו ויכול ליהיות שנהרס עוד קצת וגם נפל סמוך לקיר ויכול ליהיות שפגע בקיר ועשה סימנים אל אי אפשר לדעת בוודאות מה הדין?
3) להשאיר אור במדרגות הבניין דלוק למשך זמן מסויים כדי לעשן סיגריה או כדי לדבר אם מישהו נגיד 10-15 דקות מותר?
4) רצה לסדר מפה בבית כנסת והיא נקרעה קצת בטעות, גם מהכיסא והוא נפל על ההיכל בבית כנסת ויכול ליהיות שעשה סימן כל שהוא

תשובה:

שלום רב,

1) באופן כללי נציגות וועד הבית אמורה להחליט מתי להשאיר את התאורה דולקת ומתי לא. לעצם השאלה, אם זה לא נראה ממבט שטחי, מדרך השכנים שלא להקפיד.

2) אם אדם סביר היה מתקן את הנזק שעשית יש לשלם עלות התיקון. אם לא, יש לשלם ירידת הערך מלפני הנזק לאחר הנזק. במקרה שלך מסתבר שאינו עומד לתיקון ואין ירידת ערך. ככל שיש ספק אם נהיה נזק אין חובה לשלם.

3) מותר, מדרך השכנים.

4) עיין תשובה 2. בנזק קל תוך כדי שימוש בבית כנסת יש עוד מקום להקל, משום שמדובר בבלאי סביר הנובע משימוש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם תוך כדי עבודה אצל לקוח נפל תקע חשמל על הפרקט ואין ידיעה וודאית אם קרה משהו למרות שיכול ליהיות שכן כאשר נופל פלסטיק על עץ.