מוזיקה בספירת העומר

שלום כבוד הרב רציתי לשאול האם מותר לשמוע שירים עם כלי נגינה בעומר למי שקשה לו אם זו מוזיקה לא שמחה (מוזיקה רגילה לא מרעישה משמחה) בפרט שזה לאדם שקשה לו ופוגע לו בנפש בלי שירים לא מחייב מרה שחורה אבל זה עושה לו רע מאוד בלי מוזיקה .
אשמח לקבל תשובה תודה.

תשובה:

שלום רב

באופן כללי, חכמים אסרו את המוזיקה בימים אלו כדי שניתן ליבנו לאבלות החורבן. אדם שמרגיש דיכאון ונחוץ לבריאותו לשמוע מוזיקה יכול להקל, אבל לא כל פעם שמתחשק מוזיקה כדי לשמוח קצת זה כבר נקרא רפואה, צריך לשים לב היטב האם אכן מדובר בצורך נפשי בריאותי ממש או שסתם מדובר ברצון עז…

בהצלחה ושנהיה תמיד שמחים!