מוזיקה בספירת העומר למי שזקוק לכך

לכבוד הרב שלום וברכה
כבוד הרב קשה לי בלי לשמוע מוזיקה ביום יום ואני מרגיש שאם אני לא שומע אני נכנס לסוג של דיכאון קטן והמוזיקה מונעת את זה ומוסיפה לי הרבה שמחת חיים ללא קשר לאבלות שצריכה לנהוג בזמן העומר האם יש איזה היתר לשמוע מוזיקה ואין לי אפשרות לסיים מסכת כל יום אשמח לתשובה ברורה ומפורטת תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום רב

[באופן כללי אסור לשמוע מוזיקה. אם באמת אתה סובל מדכאון והמוזיקה עשויה להועיל, יש להתיר, אבל אם אתה יותר מתכוין לומר שהמוזיקה חסרה לך מאוד, אז אדרבה, בשביל זה היא נאסרה כדי שניתן דעתנו לאבלות שבימים אלו. עוד לא שמעתי מישהו שאבל על הוריו וגם רוצה לשמוע מוזיקה באמצע השבעה כי זה מאוד חסר לו…