להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות עסקית

'איש מכירות' הנפגש לצורך עסקיו עם אנשים רבים, שאינם יהודים, וחושש שהזקן יעשה רושם רע על לקוחותיו.

האם יכול להתגלח?

תשובה:

שלום רב,

אם אכן יש חשש רציני שזה יפגע בו בפרנסתו יש על מי לסמוך לגלח זקנו. אולם אדם שמסתובב בחברה של אנשים המגלחים את זקנם בימי הספירה ודאי שלא הותר גם אם לא נעים לו להסתובב כך.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה (או"ח ח"ד סי' קב) שנשאל על אדם שאם לא ילגח את זקנו בימי הספירה יהיה לו הפסד ממון, והשיב, שיש להקל.