טעויות בספירת העומר / כתיבה כדיבור בספירת העומר

שלום לרבנים רציתי לדעת מה דעת הספרדים עם ספר נכון רק את השבועות או רק ימים נכון האם יצאתי ידי חובה ומה הדין עם כתב את היום האם יצא? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

1. זו שאלה מענינת שדנו בה האחרונים, שכן לגבי אדם שספר רק ימים הובא במשנה ברורה מכמה פוסקים שיצא ידי חובתו, ולגבי אדם שספר רק שבועות, אף שכתב שם שלא יצא, כבר כתבו אחרונים שזה רק בסופי שבוע, אבל באמצע השבוע יצא, ראה בסי' תפט ס"ק ז, ט. כאן יש בעיה נוספת, שכיון שספירתו סותרת מיניה וביה, אולי זו כלל לא ספירה, אולם, באחרונים כתבו שגם בזה יצא בדיעבד, ראה שואל ומשיב מהד' רביעאה ח"ג סי' קכז, שו"ת קנין תורה ח"ג סי' קה, ומשנה הלכות ח"ח סי' קצב.

2. לגבי כתיבת הספירה הביא בשערי תשובה שם מחלוקת אחרונים אם אומרים כתיבה כדיבור, אולם מסקנת רוב האחרונים שאין הכתיבה מועילה ויש לחזור ולספור בברכה, ראה שו"ת רבי עקיבא איגר סי' כט – לב, שו"ת חתם סופר ח"ו סי' יט וכתב סופר יו"ד סי' קו.

יום טוב!