דינים שונים הנוגעים להחזקת עובדת זרה בבית

שלום רב
לחמותי הגיעה עובדת זרה וברצוני לשאול מספר שאלות .
א. האם יש בעיה הלכתית שנקנה לה סט כלים משלה והיא תבשל לעצמה (כמובן רק דברים כשרים)?
ב. מעבר לבישול שאסור לה לעשות האם יש בעיה בכל השלבים הקודמים של הכנת האוכל ?
ג. לגבי יין נסך – באיזה סוג בקבוק של יין לא מבושל אסור לה לגעת? האם יש הבדל אם הוא פתוח או סגור וכן לדוגמה אם יש בקבוק פתוח בדלת המקרר אם זה מהווה בעיה ?
ד. האם יש בעיות גם בסוגי משקה אחרים ?
ה. ישנו זמן מסויים ביום שהיא נמצאת לבד בבית . הבית מצולם ברובו הגדול במצלמת האבטחה . האם יש בעיה כלשהי לגבי בשר ומוצרים אחרים הנמצאים במקרר או פתוחים על השיש להפשרה ?
ה. לגבי שבת עד כמה צריך למנוע אותה ממלאכות שהיא עושה לעצמה (כגון לדבר בטלפון וכו' ) והאם יש הבדל האם היא עושה את זה בצינעא או למול בני הבית ?
ו. האם מותר לה להתפלל לע"ז בחדרה ?

אלו השאלות שעלו עד עכשיו .
לא מצאתי ספר שעוסק בכל ההשלכות של העסקת עובד זר במרוכז .
לתשובתכם אודה .
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

1. אם יהיו לה כלים משלה לבשל בהם זה הפתרון הכי טוב. אין בעיה בשלבי הכנת האוכל שאינם נוגעים לבישול, כמו כן יש דברים שהיא יכולה להכין לחמותך כמו כוס קפה או לחמם במיקרוגל אוכל שכבר מבושל.

2. בקבוק סגור שלא נפתח עדיין אין בו בעיה. בקבוק פתוח [גם אןם הוא כרגע פקוק זו בעיה[לדעת השו"ע טלטולו על ידה אוסר את היין והרמ"א מתיר במקום הפסד]. אין בעיות במשקאות אחרים.

3. בענין זה יש כמה פרטים, באופן עקרוני יש כאן בעיה של בשר שהתעלם מן העין, ויש להקפיד שלא להשאיר חתיכת בשר באופן שאינו מצולם מלא מלא, אא"כ היא מזוהה בודאות או סגורה בשתי חותמות.

4. לא צריך למנוע ממנה כלום בענין שבת, אלא שאם זה לא נוח לכם אתם רשאים למנוע זאת ממנה כפי רצונכם, אבל מבחינה הלכתית אין לה קשר לשבת.

5. אין כל בעיה שהיא מתפללת לעבודה זרה, אבל אסור להכניס הביתה כלי עבודה זרה כמו פסלונים למיניהם.

יש ספר מצויין בשם עזרה כהלכה של הרב בייפוס מירושלים המקיף את הנושא של עובד זר על כל הבטיו במעגל השנה.

בהצלחה רבה!