לתרומות לחץ כאן

איך מכשירים מטבח?

שלום וברכה, יש לי שאלה לגבי כשרות. הגעתי למקום עבודה חדש ושם מבשלים אוכל לעצמנו, אני לא יודע מה עבר על המחבתות והסכ"ום לפני שהגעתי לפה, איך אני יכול להכשיר אותם כדי שאני אוכל לבשל בהם? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

זו שאלה מאוד מורכבת, כיון שאופן ההכשרה משתנה מכלי אחד למשנהו, כמו כן, ההכשרה מותנית בכך שמכאן ואילך מקפידים על כל כללי הכשרות. ראוי לפנות לרב באיזור המגורים ולהוועץ איתו.

באופן כללי, הסירים הסכו"ם והצלחות טעונים הגעלה בסיר גדול המלא מים רותחים על גבי האש, כשהם נקיים לחלוטין [כולל סביב הידיות!!!] ולא 24 שעות שלא היו בשימוש. המחבתות טעונות ליבון באש, כלומר להחזיקם בתוך האש על גבי הגז משני הצדדים עד שיתחממו עד כדי כך, שאילו היינו מניחים קש על המחבת הוא היה נשרף. דין זה אמור במחבת שמשתמשים בה עם מעט שמן, אולם רשת לצליית בשר וכיוצא בזה שמשתמשים בה ביבש צריכה ליבון חמור, כלומר, להעמיד אותה על האש עד שתתאדם. כך גם במחבת טפליון שמשתמשים בה ללא שמן. כלים שמשתמשים בהם בצונן בלבד די ברחיצה בלבד. צלחות חרסינה ופורצלן לדעת הרבה פוסקים לא ניתן להכשיר אותן. במקרה שהדבר כרוך בהפסד גדול, יש להשאיר אותם שנה ללא שימוש ולאחר מכן להגעיל אותן 3 פעמים בזה אחר זה. תבניות תנור, אם השתמשו בהן בתוך 24 שעות לחלבי ובשרי או למאכלצ לא כשר יש להשליכן לאשפה. את התנור עצמו יש לנקות היטב, להמתין 24 שעות, ולאחר מכן להפעיל אותו על חומו המירבי למשך שעה.

ומכל מקום בענין זה יש כל מיני פרטים קטנים ולכן עדיף לא לעשות כזה מבצע גדול לבד ללא הנחייה צמודה של אדם הבקי בפרטי הדינים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל