מאסטר סלייסר – שימוש בשבת ובחג

בס"ד. כ"ה בניסן ה'תשע"ה

קבלנו מתנה (מאורחים שהגיע אלינו ליום הראשון של פסח – במקום פרחים ) קוצץ ירקות ידני מאסטר סלייסר, תוצרת סין. הסלייסר מופעל ידנית, כולו פלסטיק זולת הסכינים, ומשמש בעיקר להכנת סלט .

שאלותי – 1. האם כלי זה חייב בטבילה ? האם בברכה?

2. מה דינו לשימוש ביום טוב ?

3. מה דינו לשימוש בשבת ?

בברכה

תשובה:

שלום רב,

א. הסלייסר טעון טבילה.

ב. ראה כאן מה שכתבנו על שימוש בסלייסר בשבת. אין הבדל בין הסלייסר שעליו דובר שם, לבין הסלייסר שאתה מציג כאן. גם הסלייסר הזה נועד ע"י כמה סיבובים נוספים לקצוץ דק, ואף יותר מזה.

ג. ראה כאן מה שכתבנו על שימוש בסלייסר בחג.

בהצלחה