טוחן לאלתר בשני שינויים האם דוקא לשימוש מידי

שאלה:

שלום
האם טוחן בשבת בשתי שינויים שהותר, האם צריך להיות להלכה לאלתר, או שאין פה מלאכה ולכן אפילו שלא לאלתר מותר ורק שיהיה לצורך השבת ?

ראיתי ברמבם שכתב הצריך לדוק פלפלים וכיוצא בהן ליתן לתוך המאכל בשבת הרי זה כותש ביד הסכין ובקערה אבל לא במכתשת מפני שהוא טוחן.

משמע לתוך המאכל.. לא ראיתי פוסקים שדברו בזה, האם יש מקור מדוייק ששתי שינויים במלאכת הטוחן מותר אפילו שלא לאלתר?
מחפש מקור מדוייק הלכה למעשה.

תשובה:

שלום וברכה

בשמירת שבת כהלכתה פרק ו הערה כא מביא נדון רחב בענין זה, שיש שהתירו רק סמוך לסעודה ממש ויש שהתירו לצורך אותה שבת, ראה שם בהרחבה.