האם ניתן לסמוך על היתר מכירה בשמיטה?

שלום כבוד הרב,
מעניין אותי לדעת לשיטת המתירים למכור לגוי קרקע בשמיטה, אם באמת הגוי ירצה לשלם ולקחת את הקרקע האם זה אפשרי? ואם לא אז איך המכירה מתקיימת? ובאמת רציתי לדעת פחות או יותר איך אופן המכירה והתנאים בה. ועוד אם בעל הקרקע באמת לא רוצה למכור שכך אני חושב שזהו מחשבתו כי הוא רוצה רק לעבוד, וכמובן אני שואל על אדם שאינו ירא שמיים. והאם יש הבדל אם בעל הקרקע אכן ירא שמיים?. כל זה אני שואל כי שמעתי שבמכירת חמץ הדבר פשוט שאם הגוי ירצה לשלם ולקחת את כל החמץ, ישמח מאוד בעל מפעל החמץ כי זה כל רצונו בסך הכל. תודה מראש. ישר כח על האתר.

תשובה:

שלום רב

החילוק שכתבת אכן מרכזי מאוד בענין הזה, תוכל לראות כאן מה שכתבנו בזה ובתגובות הרבות שנכתבו בענין.