כבוש כמבושל בכלים

קנקן פלסטיק, שהיה בו חלב במשך יומים. א)האם הוא הפך לחלבי? ב)אם כן, האם יועיל לתת בו מים ולשפוך במשך 3 ימים? (כדי להחזירו למצב פרווה)

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה אכן הקנקן נעשה חלבי, דרך הכשרתו היא כפי שהזכרת, אולם כבר כתב בחיי אדם כלל קכה הל' כב שאין להשתמש בפתרון זה אלא בשעת הדחק ממש. וראה ש"ך סי' קלה ס"ק לג שמחמיר בזה ומצריך הגעלה ממש.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מניח שאתה רוצה מקורות קדומים יותר מאלו שהזכרתי, אם כן ראה בבית יוסף ביו"ד סי' קלה, שם התבארו הדברים בהרחבה. בהצלחה.