ניכוש העשבים כדי למנוע נחשים

שלום,
העשבים אצלי מהווים סכנה לקראת תחילת התעוררות הנחשים מאחר ובכל קיץ נצפים אצלי נחשים.
האם אני יכולה לקצץ אותם בחרמש?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

במקומות שגדלים עשבי בר גבוהים שמסתתרים בהם עכברים נחשים וכד' ניתן לנכש את העשבים ואם אפשר למנוע את המזיקים הנ"ל גם בלא לשרש את העשבים יקפידו לחותכם באופן שהאדמה לא תראה כמעובדת לזריעה ונטיעה אך אם אם אי אפשר למונעם אלא ע"י כילוי העשבים לגמרי יש להקל.

מקורות:

ראה חזון איש סי' כא אות יז..