כמה שאלות בענין תרומת ספרים לעילוי נשמה

שלום

כמה שאלות בעניין תרומת ספרים לבי"כ לע"נ.

א. האם יש עדיפות לספרים מסויימים? האם למשל יש עדיפות למשנה ברורה שיבוא לידי שימוש רב יותר מאשר משניות שפחות משתמשים בזה?
ב. האם יש עניין לכתוב על הספר שנתרם לע"נ? הרי ממילא אנשים שלומדים בזה לא רואים זאת ולא מזכירים לפני הלימוד שזה יהיה לע"נ הנפטר?
ג. כשרושמים ספר שנתרם לע"נ אדם שאביו עדיין בחיים, איך רושמים זאת? איפה רושמים את הז"ל?

תודה

תשובה:

שלום רב,

1. לכאורה יש עדיפות לספרים שימושיים יותר, שבכך אתה מרבה יותר זכויות. אולם אם לדוגמא, יש כבר מספיק ספרי משנה ברורה, ברור שעדיף להרחיב את אוצר הספרים כדי שיהיה ספרים ובצורה זו, אתה מרבה יותר זכויות.

ב. אכן אין כל ענין לכתוב שספר זה נתרם לעילוי נשמת וכו', העיקר היא המציאות שתרמת ספר זה לעילוי נשמת וכו'.

ג. ניתן לרשום ז"ל לאחר שם הבן כלומר שמעון ז"ל ב"ר יוסף. וניתן לרשום גם לאחר שם האב. ממילא היום המשמעות היא לכאורה על השם המופיע קרי: הראשון. ראה בחשן משפט (סי' מט סעי' ז' ובש"ך ס"ק יד), וכן באבה"ע סי' קכט סעי' ז', שם יש נידון האם הכינוי המופיע בסוף, כמו שליט"א, נר"ו, וכד' מדבר על הבן או על האבא.