הכשרת השיש והפלטה לפסח / קוסמטיקה בפסח

לק"י

שלום וברכה, אבקש לשאול מס' שאלות
(לפי הספרדים)
1. כיצד יש להכשיר פלטת שבת (מיחמית – פלטה עם סגירה כמו ארונית)
2. כיצד אפשר להכשיר שיש מטבח עם סדקים
וחריצים שקשה מאד לנקות – והאם יש חובה לכסות כזה שיש עם נייר כסף או שעוונית
3. מוצרי ניקוי ומוצרי קוסמטיקה – האם צריכים הכשר לפסח
4. יין בשם "טניה" עברי – עם הכשר של הרב מרדכי אונגאר – האם זהו הכשר מהודר

תודה רבה מראש, ופסח כשר ושמח

תשובה:

שלום רב

1. לא כדאי להכשיר פלטה לפסח. אף שמעיקר הדין אם עוטפים את כולה בנייר כסף עבה [קשה לעשות זאת בחימומית אלא יותר בפלטה רגילה] הדבר מותר, ולפי שמגע יבש בין כלים אינו מעביר טעם, נהגו להחמיר בפסח שגם מגע כזה מעביר. ומכל מקום גם אם תרצו להקל אינני רואה דרך לעשות זאת בחימומית.

2. שיש של מטבח, מעיקר הדין אמנם מספיק לעשות לו הגעלה, על ידי שמערים עליו מים רותחים ועוברים עם אבן מלובנת בחום או ברזל מלובן על כל חלקיו המוצפים במים, ובדיעבד על ידי עירוי מקומקום חשמלי פועל, אולם לכתחילה יש לצפות בנייר כסף עבה. במקרה שלכם שיש חריצים שקשה להגיע לתוכם, אם יש חשש שיש שם חמץ כדאי ודאי לצפות בנייר כסף.

3. לא צריך כשרות לפסח, מלבד אודם ששמים על השפתיים. מי שרוצה להדר יכול לקנות מוצרי רבלון שלמיטב ידיעתי יש להם את הכשרות של הרב זריצקי.

4. אינני מכיר.