בורר מוסכם שעבר לגור במדינה אחרת

עובד ומעביד עשו חוזה שבאם יהיו דין ודברים ילכו לרב פלוני שבעירם. עברו כמה שנים והרב נסע משם מעבר לים. והנה יש להם דין תורה וטוען א' מהם הרי החוזה היה לילך לרב פלוני, איני מחויב לילך לרב אחר, האם הצדק אתו?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם הבורר אינו מגיע לארץ לעתים קרובות, או שאינו מגיע כלל, נראה לי שהצדדים חייבים לדון בכל בי"ד אחר.

מקורות:

אומדנא דמוכח שלא קיבלו אותו אלא כדי לזרז את הליכי הדיון ולא כדי להשתמט מן הדין.