שימוש במים מהבוילר בשבת

האם מותר לכוון שעון שבת. להדליק דוד חשמל שידלק בשבת בשעה מסויימת. והאדם ישתמש במים רק לאחר שהמים יירדו מחומם ויהיו בחום שפחות מהיד סולדת. לדוגמא : מכוון שעון לשעה 4 בבוקר עד 5. ובשעה 7 מתרחץ.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אין בזה בעיה, אלא שיש לשים לב לשתי נקודות: א. המים בדוד לא מתקררים כל כך מהר, הדוד הוא כמו טרמוס… יד סולדת לחומרא זה 45 מעלות. ב. לגבי רחיצה בשבת ראה כאן.

בהצלחה