פתיחת כיסי חליפה שנתפרו בבית האומן

שלום רב
רציתי לשאות מספר שאלות בנושא:
1. חליפה חדשה שהכיסים שלה תפורים על ידי האומן לאחר יצירת הכיסים. מדוע אסור לפתוח את הכיסים בשבת שכן הכיסים כבר עשויים ולאחר מכן האומן תפר אותם בתפר שלא של קיימא עד לשימוש הראשון. האם זה דומה לזוג גרביים שהאומן תפר אותם אחד לשני ומרן מתיר בבית יוסף לפתוח אותם בשבת (שלא בפני עם הארץ)?
2. מה הדין אם מדובר בחליפה ישנה שהכיסים שלה היו פתוחים ולאחר מכן מישהו תפר את הכיסים. האם יש איסור לפתוח את הכיסים בשבת? אם לא על איזה מלאכה עוברים (מכה בפטיש/קורע)? האם אפשר לדון את המקרה כתפירה לא של קיימא שמרן הרב עובדיה מתיר לקרוע אותה?
אשמח לקבל מקורות לעיון (גם לדעת הספרדים)
תודה רבה וישר כוח
תשובה:
שלום רב
בשונה מזוג גרביים שתופרים אותם יחד כדי שלא יאבדו עד לשימוש, כיסי חליפה נועדו להשאר כך לפעמים לעולם, כיסים אלו מיועדים יותר לנוי ולאו דוקא לשימוש, לכן דינם כתפירה של קיימא ואסור לפותחם בשבת. בנוגע לשאלה השניה שלך לא הבנתי, מה התכלית של התפירה? זה מאוד משנה כאן להכרעת ההלכה.