הכשרת מיחם חשמלי ופלטה חשמלית לפסח.

ערב טוב,
השוהה במלון של נכרים בחו״ל, האם ניתן להכשיר את המיחם החשמלי ע״י רתיחה? האם זה גם מועיל לפסח?
האם אפשר להכשיר לפסח פלטה חשמלית ע״י שמפעילים אותה ריקה זמן מה? או לחילופין ניתן לכסותה באלומיניום?
תודה
תשובה:
שלום רב
את המיחם החשמלי ניתן להכשיר על ידי רתיחה, רק אם ממלאים אותו עד שפתו, וכאשר המים מבעבעים מכניסים איזו אבן חמה לתוכו והמים גולשים לצדדים. פלטה חשמלית נראה שלא כדאי להכשיר, שכן הכשרתה על ידי ליבון ומן הסתם היא תתקלקל על ידי פעולה זו. לגבי כיסוי הפלטה באלומיניום, מעיקר הדין הדבר מותר, כיון שמגע יבש ביןכלים אינו מעביר טעם, אלא שנהגו להחמיר בזה בפסח, בתור מנהג ולא בתור איסור גמור. באופן כללי מדובר בדבר זול מאוד, יש היום פלטות ב80 ש"ח וכדאי לקנות חדשה לפסח.
בהצלחה.