אפשר לשקול מצוות?

שלום היה ל ויכוח עם אדם חילוני כאשר ראיתי אותו לפני שהוא אכל דבר מה הוא ברך בלי כיפה ואני טענתי שבלי כיפה עדיף לא לברך כלל להזכיר שם שמים בגילוי הראש והוא טען נכון אין לי כיפה אבל אני שומר מסורת בדרך שלי ועדיף לי לברך נכון ללא כיפה אבל עדיף שאברך מאשר לאכול ללא ברכה כלל מה הדין ומי צודק פה לפי ההלכה
תשובה:
השאלה הזו נובעת מטעות השקפתית מסוימת. אני אינני יודע לומר לאנשים על מה לוותר, אסור לאכול בלי ברכה ואסור לברך בלי כיפה. חד משמעית, ואי אתה יודע מתן שכרן של מצוות. אמת שהאיסור לברך בלי כיפה חמור מעצם האיסור ללכת בלי כיפה, ולכן גם אדם שכרגע אין לו כיפה יכול להניח רגע את שרוולו על הראש, או חתיכת נייר ולברך כך וזה יחשב כאילו בירך עם כיפה. העיקר צריך לדעת, כיום מצוי הדבר שאדם בוחר לו מצוות כאלו ואחרות והוא חושב שבכך הוא כבר מאה % עם הקב"ה. אין כזה דבר, הקדוש ברוך הוא לא מוותר על אף יהודי והוא רוצה כל אחד לידו, וגם אם אדם מתקשה כרגע לקיים הכל, השאיפה הבסיסית שלו להתקדם כל הזמן בלי לעצור אפילו לרגע אחד, וכל מה שהוא יכול לקיים בכל רגע נתון, עליו לעשות זאת.
בהצלחה רבה לכולנו.