מה מצביעים בבחירות?

"לכבוד הרבנים שלום וברכה!
רציתי לשאול האם מה שגדולי התורה אומרים שחייבים להצביע בבחירות לממשלה למפלגה מסוימת האם באמת זה מחייב את הציבור לעשות כמו שהם אומרים כי הגמ' במסכת ברכות נה. אומרת שאין ממנים פרנס על הציבור אלא אם נמלכים בציבור וגם כאן למה לא לומר לציבור שכל אחד יבחר מה שהוא רוצה [אבל כנראה שהרבנים יכולים לומר שנציג פלוני הוא לא ראוי כי הוא לא עושה ע""פ התורה וכדו']

תשובה:

שלום רב

האתר שלנו אינו מביע שום עמדה בעניני בחירות, מה שברור הוא שצריך להצביע למפלגה חרדית הנשמעת להוראות גדולי התורה וחורטת על דגלה את השמירה על תורת ישראל ללא פשרות. אם מצביעים יהדות התורה או ש""ס זה לא משנה, כל אחד יעשה כפי הוראת רבותיו המכירים מקרוב את הדברים."