מינקת, ממתי חוזרת לוסתה הראשון?

בס׳׳ד

שלום וברכה לרבנין האתר דין שליט׳׳א,

בשו׳׳ע יו׳׳ד – קפ׳׳ט סעיף ל׳׳ד האם אפשר להקל כהש׳׳ך בס׳׳ק -ע׳׳ה מהטעמים שכתב שם? (לאשכנזי) נראה שהאמת עמו ושרוב בצדו, שכן דעת הטור בשם הרמב׳׳ן, הראב׳׳ד, באר היטב וגם תה׳׳ש, גם שו׳׳ע הרב בס׳׳ק ק׳׳כ וגם כן הביא ב׳׳י דברי הרב׳׳ד אבל לא פסק כן בשו׳׳ע.
אע׳׳פ שלא נעקר הוסת אלא בג׳׳פ ורק היה הפסקה כמו מבואר שם וכו׳, אבל עוד לא היה לה שום ראיה ומן הראוי נראה להחמיר. אבל מן העקר הדין נראה לי שמסתבר להקל.
מה הנהוג למעשה ?

תודה ברכה והצלחה ואשמח לשמוע מכם!

תשובה:

שלום רב

בזמנינו רוב הנשים רואות דם הרבה לפני כ"ד חודש מהלידה, ומשום כך כתב בס' סוגה בשושנים סי' י סעי' ח, שגם אם אשה מסוימת אינה רואה דם, מיד כשיעברו כ"ד חודש עליה לחשוש, שכן בזמנינו הכל מודים לדעת השו"ע.

בהצלחה