תוקף הסכם שותפות בעל פה

בס"ד

ראובן בעל הון , שמעון בעל הידע

ראובן ושמעון כרתו הסכם בע"פ ובנוכחות עדים ולפיו מכל פועלו של שמעון אשר יניב רווחים לטובת ראובן יהיה חלקו של שמעון 20% מהמיזם.
שמעון פעל במיזמים והניב רווחים רבים לראובן ואותם מיזמים שהיו שייכים ללוי, כיום הנם אצל ראובן, יצוין כי שמעון התפטר ממקום עבודה בו עבד רבות בשנים לצורך פועלו לטובת המיזמים.
ראובן מתעלם משמעון ופניותיו של שמעון לקיומו של דין תורה לא מתקבל יחס (ראובן איש ירא שמים)
השאלות.
1. מעמדו של ההסכם וזכויותיו של שמעון.
2. האם חלה התיישנות כאשר ההסכם הנו משנת 2000 לערך, וההתעלמות המוחלטת משמעון הנה משנת 2007, וכאן יש לציין כי שמעון פונה מעת לעת לראובן לזכויותיו.
3. במידה וקימות זכויות באיזה דרך עליו לפעול על מנת לקבל זכויותיו ולחייב ראובן לדין תורה.
בתודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

1. לכאורה ההסכם תקף.

2. אין טענת התיישנות על פי הלכה כלל. אלא אם כן נראה לבית דין בבירור ששמעון לא תבע בגלל שמחל על תביעותיו. מה שלא נראה במקרה זה.

3. יש לתבוע אותו בבית דין לממונות. ניתן למצוא בית דין קרוב לעיר מגוריכם באתר דין תורה.

מקורות:

1. במקרה זה לא מדובר רק בהסכם שותפות, שיש מחלוקת אם צריך קנין, עיין שו"ע חו"מ סי' קעו סעיף א, אלא מדובר בשכר עבודה שלכל הדעות קיים בסיכום בעל פה.

2. עיין רמ"א חו"מ סי' סא סעיף ט ובנתיבות חידושים שם ס"ק יח. ועיין בקצות סי' יב סק"א.