תרומות ומעשרות בגידולי מים בתוך הבית

שלום וברכה!
יש לנו בבית קערת פלסטיק על השיש עם גידולי עדשים שעשה הבן הקטן.
הזרעים בתוך צמר גפן ומים בלבד, וגדלים כך ומוציאים עשבים.
אני מכיר שמצד הלכות שמיטה פשטה ההוראה שלא חלים דיני שמיטה על עציץ שאינו נקוב בתוך הבית [על פי החזו"א ועוד].
שאלתי האם צריך להפריש תרומות ומעשרות מירק זה [השאלה למעשה כמובן].
יסוד ההיתר בשמיטה הוא על פי הספק בירושלמי אם גידולי בית שייכים בשמיטה [בצירוף של עציץ שאינו נקוב]. שם פשוט לירושלמי שלמעשרות חובה "שדה" ולא בית.
אני מבין שאין צורך להפריש תרו"מ. האם אני צודק? [בפרט אם נצרף את דברי המבי"ט שאין כלל דיני תרו"מ בשנה זה ואז אפילו אם נפשוט להחמיר להפריש מצד חובת "בית" מדרבנן , בשנת השמיטה יש להקל].
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

הנושא של השמיטה אינו רלונטי כאן, מה שיש לדון הוא מחמת שגם מדובר בגידולי מים שנחלקו בהם הפוסקים אם חייבים במעשרות מדרבנן, וגם בגידולי בית שנחלקו בהם כנ"ל, לא מצאתי מקור ברור להקל מחמת הצטרפות שני הענינים יחד אך יש סברא לומר כדבריך.

מקורות:

לרמב"ם מעשר פ"א ה"י גידולי בית חייבים במעשרות והראב"ד שם חולק, ובגידולי מים בהר צבי זרעים ח"ב סי' לא מחייב במעשרות, ובאז נדברו ח"ד סי' נא חולק ופוטר.