מסחר במוצרים לא כשרים

האם יש היתר לעשות שותפות עם אינו יהודי ושהוא יקבל את חלקו בשותפות מהמוצרים הלא כשרים והיהודי מהמוצרים הכשרים?

תשובה:

שלום רב

לגבי מכירת מאכלים אסורים יש להבחין דבר ראשון למי מוכרים, אם אתה מוכר הכל לגויים, הדין יותר קל, כי אמנם יש איסור לסחור במאכלות אסורות כמובא בסימן קיז, עדיין ניתן לעשות שותפות עם גוי, וניתן לחלק את השותפות באופן כזה, שאתה נוטל את השכר על מקומות הישיבה והמאכלים שאינם אסורים באכילה, או על הניהול, והשותף נוטל את השכר על מכירת המאכלים הללו שהם שלו. הסכם כזה עליכם לעשות בחוזה חתום, ולסכם שכבר בשעה שמאכלים אלו נקנים על ידכם הם נקנים באופן ישיר לשותף, שכן אם הבעלות על המוצרים תהיה משותפת, אין כל משמעות לכך שהשכר ניתן לגוי.

על החוזה להיות תקף הלכתית ומשפטית.

בהצלחה.