הצורך להשאיר מעט לחם בסיום הארוחה

האם יש מנהג או חובה להשאיר מעט מהלחם כשאוכלים?

תשובה:

שלום רב,

אכן כן, צריך להשאיר מעט מהלחם כשמסיימים לאכול, כפי שהביא בשו"ע (סי' קפ סעי' ב') שמי שאינו עושה כן אינו רואה סימן ברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    תקנו אותי אם אני טועה, אבל הבנתי שזה לא רק בקשר לסעודה, אלא על כל ארוחה עם צלחת(*). האם צריך לנהוג ככה גם כששותים ולהשאיר קצת בכוס? וכאוכלים דברים שהם לא מצלחת כמו חטיף או ארטיק שמגיעים בשקית?
    תודה רבה

    *הבנתי לפי שו"ת באתר אחר-
    שאלה:
    האם נוהגים להשאיר מעט אוכל בצלחת בסיום האוכל?
    תשובה:
    כן, אין לקנח את הצלחת לגמרי שלא ישאר בה כלום, אלא יש להשאיר מעט.
    נכתב ע"י רבני מכון הלכה
    מקור: מסכת דרך ארץ פ"ו, בן איש חי שנה ראשונה פרשת בהר סק"י, קצוה"ש סי' ל"ט ס"ג ובבדה"ש ס"ק ט'