מניעת היריון לאחר טראומה בהיריון ובלידה

שלום וברכה. אשתי ילדה בן ברוך ה' לפני חודש. היא לא מעוניינת להיכנס להריון נוסף בשלב הזה בשום פנים ואופן. היא מאוד עקשנית בעניין הזה ולא משאירה שום פתח לזה. היא קבעה תור לרופאת נשים וקיבלה מרשם לגלולות. (עדיין לא קנתה אותם) שאני מנסה לדבר על זה ולהגיד לה שלא בטוח שמותר היא לא מוכנה בשום אופן . ואני מפחד שזה יפגע לנו בשלום בית. יש לציין שההריון היה מאוד קשה. יש לה בעיה של חוסר ברזל גבוה מאוד (גם לפני החתונה) במהלך ההריון היא היתה צריכה לקבל מנות ברזל דרך הוריד בבית חולים. והיה לה הרבה מאוד הקאות. וגם הלידה היתה מאוד קשה ונמשכה הרבה זמן. רציתי לשאול מה אני צריך לעשות? ובאיזה אמצעי מניעה מותר להשתמש?תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

צריך להבין, אשתך עברה טראומה בהיריון ובלידה, המילה "עקשנית" עליה, ממש לא במקומה. הרי אמרו חז"ל אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו. עצם השאלה האם לעשות מניעה או לא, מאד רלוונטית וחשובה. אבל הניסוחים עליה, ראוי שיהיה מעודנים יותר. אני בטוח שגם אתה מרגיש זאת היטב.

לעצם השאלה, מאחר שהיא עברה טראומה כזו, ומאד מאד קשה, ניתן להקל לתקופה קצרה, ואח"כ עליך לפנות לרב ולשטוח בפניו את כל היריעה.

בהצלחה