דחיית חתונה מחמת אבל

אבי נפטר היום, ואני מתחתן ביום שלישי. מה הדין?

תשובה:

ראשית אנו משתתפים באבלכם הכבד, מן השמים תנוחמו ולא תוסיפו לדאבה עוד.

במקרה כזה אין ברירה, חייבים לדחות את החתונה לאחר שבעת ימי האבל, כמבואר בגמרא בכתובות ג ע"ב, ואז תוכלו לעשות את החתונה מבחינתך רגיל לגמרי, מבחינת שאר הקרובים האבלים יש הגבלות, אחיך ואחיותיך או אמך יוכלו להשתתף בחתונה רק על ידי שישמשו קצת כמלצרים ולא יאכלו יחד עם כולם אלא בשולחן בצד.

שיהיו בשורות טובות, ותזכו לבנות בית גדול לעם ישראל!