אזכרה ללא מנין

יש לנו אזכרה של אבא שלנו ואין לנו מניין בהר המנוחות- הוא נפטר לפני 4 שנים.
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

תשובה:

שלום רב,

אם אין מנין לא ניתן לומר קדיש בבית הקבורות. אתם יכולים לפנות לכמה בחורים מהישיבות בסביבה, ותמורת 40-50 ש"ח תוכלו לקחת מספר בחורים שישלימו לכם מנין. (רק תבואו בהפסקת צהרים, ורק אם כולן לבושות בצניעות…). אם אין מנין אפשר לעלות גם בלי קדיש בבית הקברות, העיקר להתפלל לפני העמוד בבית הכנסת ולתת צדקה לעילוי נשמתו.

הצטרף לדיון

תגובה 1