אורך שיער פיאות הראש

אני נוהג להשאיר זקן קצוץ. כאשר אני מסתפר, יש אורך מינימלי של פאות הראש שיורדות לכיוון האוזן עליו צריך לשמור? כלומר כל החלק של הלחי שליד הראש יהיה עם שערות,אם לא של הפאה של הזקן, השאלה אם גם במקרה ובו אני לא מגולח אלא יש לי זקן , עדיין צריך להשאיר שער של הפאות היורד משער הראש דווקא,ואם כן עד היכן?

תשובה:

שלום רב

אין כל חיוב שהפיאות ישתלשלו ויראו באופן ניכר לכל, זה מראה יהודי יפה אבל לא חיוב הלכתי. הדין ההלכתי הוא ששיער פיאות הראש חייבים להשאיר אותן באופן שניתן לכוף שערה לראה, כלומר שעל ידי פינצטה תוכל לתפוס בשערה ולכוף את ראשה לעיקרה אינני יודע לומר בכמה מילימטרים מדובר… ולענין זה אין הבדל אם אתה מגלח את הזקן או לא. פיאות הראש לצורך הענין הן כל השערות שבאות בקו ישר מראש המצח עד לקו האוזן [קו אלכסוני] לכן תספורת קצרה מידי כמו שיש אוהבים לעשות היום זה בעייתי קצת, עלולים להכשל.

בהצלחה